Nieuwe fiets? Kies voor een e-bike!

Weleens op een e-bike gereden? Op deze elektrische fiets ga je als een speer en in verhouding met een normale (nieuwe) fiets is een e-bike niet duur. Dit type fiets is bij uitstek een perfecte oplossing voor mensen die wat vaker de auto willen laten staan en de fiets willen pakken. Ik heb het zelf ook weleens dat ik boodschappen moet doen, of even naar het winkelcentrum moet rijden, maar dan stiekem toch de auto pak – zelfs voor de kleine stukjes.

E-bike: een goed alternatief voor de auto

Wanneer je op een e-bike rijdt, in plaats van een normale fiets, is het echter vele malen makkelijker om de auto te laten staan. Relatief lange stukken rijden op de fiets kan namelijk intimiderend zijn. Zeker als je een tijdje niet heb gefietst en je conditie is wat minder goed. Het heerlijke van rijden op een e-bike, is namelijk dat je deze gewoon als een normale fiets kunt gebruiken. Wanneer je genoeg energie hebt om zelf te trappen, dan doe je dat. Maar wanneer je er even klaar mee bent, dan kun je de elektrische motor van de e-bike inschakelen en spreekwoordelijk achterover leunen. De e-bike doet al het werk en jij komt zonder zweet op je bestemming aan.

Duwtje in de rug

Hoewel de elektrische motor van de e-bike enorm handig is, komt het wellicht over als lui. Want waarom zou je dan niet gelijk een scooter of snorfiets aanschaffen? Doordat je met een e-bike echter kunt wisselen tussen zelf trappen en het inschakelen van de motor, ben je toch sportief bezig. Bovendien nog het grootste voordeel van de elektrische fiets: je kunt de motor gebruiken ter ondersteuning. Dat houdt in dat je ondersteuning krijgt van de motor terwijl je aan het trappen bent. Zo doe je zelf het meeste werk, maar geeft de motor je een duwtje in de rug. Wel zo lekker, met name als je bedenkt hoe vaak je harde tegenwind hebt in Nederland.

Een elektrische fiets, waar schaf je die aan?

Er zijn enorm veel locaties waar je dit type fiets kunt kopen. Zo veel zelfs, dat het lastig kan zijn om door de bomen het bos te zien. Wanneer je een e-bike wilt aanschaffen, dan raden wij altijd aan om goed te kijken naar de capaciteit en levensduur van de accu van de fiets. Met een goede accu heb je een grotere actieradius (je kunt langere afstanden afleggen zonder te hoeven opladen). En dat is niet alleen erg praktisch, het scheelt ook een hoop gedoe met opladen.