Dit is sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van sporters op allerlei niveau. Je kunt bij hem of haar terecht voor advies of als je een vervelende blessure hebt opgelopen. Het is belangrijk om blessures op een goede manier te laten behandelen. Je wilt immers zo snel mogelijk weer in beweging komen. Gelukkig begrijpt de therapeut hoe belangrijk je sport voor je is en zal je een passend behandelplan aanbieden. Niet alleen ervaren sporters kunnen bij sportfysiotherapie Amersfoort terecht. Ook als je wilt beginnen met sporten, maar geen idee hebt hoe, kun je een afspraak maken. De sportfysiotherapeut zal met je meedenken en je op weg helpen. De meeste sportfysiotherapeuten werken vanuit een eigen praktijk, in een ziekenhuis of bij een sportclub. Ze zien niet alleen sporters, maar ook ouderen of kinderen die een andere therapie volgen waar sport een onderdeel van is.

Blessuretijd

De sportfysiotherapeut benadert je klachten vanuit het oogpunt van de sport. Hij of zij weet wat sport met je lichaam doet en hoe blessures kunnen ontstaan. Daarom is de behandeling uitgebreider dan bij de reguliere fysiotherapeut. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk je sport weer op te kunnen pakken. Dit gebeurt uiteraard onder goede begeleiding en op een verantwoorde manier door de sport fyiotherapeut, een dergelijke therapeut is speciaal opgeleid voor klachten die passen bij een sporter. De behandeling richt zich op het verlichten van de pijn en het sterker maken van de spieren. Naast de behandeling zul je ook adviezen en richtlijnen meekrijgen om je prestaties te verbeteren en in de toekomst blessures te voorkomen. Een sportblessure staat nooit op zichzelf. Vaak is de oorzaak al een tijdje aanwezig. Denk aan een verkeerde houding, een te zwaar trainingsschema of schoenen die net niet goed zitten. Het is belangrijk om deze oorzaak te achterhalen om gericht te kunnen behandelen en verdere problemen te voorkomen.

Een behandeling op maat

De sportfysiotherapeut zal kramp en knopen uit je spieren wegnemen. Dit vermindert de pijn en zorgt voor een sneller herstel. Je krijgt een trainingsprogramma dat afgestemd is op jouw mogelijkheden. Je gaat werken aan herstel van kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Want ook in deze periode is het belangrijk om fit te blijven. De therapeut kan contact opnemen met je huisarts of trainer om je zo goed mogelijk te begeleiden en de terugkeer op het veld zo gemakkelijk mogelijk te maken.