De juiste chiropractor in Eindhoven vinden

Wat doet een chiropractor nou eigenlijk precies? Is dat iemand die je van je lage rugpijn af helpt? Is dat nou een kraker? En wat houdt chiropractie eigenlijk in?  Lees hier meer over het werk van chiropractor, die mensen met hevige pijn aan rug, schouder en nek vaak heel snel van de pijn af kan helpen.

 

Chiropractie betekent letterlijk ‘met de hand beoefenen’


Vooropgesteld; het werk dat chiropractor uitvoert behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Simpel gesteld probeert de specialist uit Eindhoven door manuele technieken toe te passen mensen van spierpijn, verstuikingen of blessures af te helpen en om zo de pijn te verminderen. Een chiropractor heeft met zijn handen de belangrijkste instrumenten om dit te doen. Letterlijk betekent chiropractor ook zoiets als ‘met de hand beoefenen’. Chiropractie gaat uit van het feit dat heel veel gezondheidsklachten veroorzaakt worden vanuit de ruggengraat en dat het lichaam zelf, dus zonder allerlei medicijnen en operaties, in staat is om veel van die kwalen te verhelpen.

 

Vervelende hoofdpijn en pijn aan armen en benen


Chiropractor zoekt de blokkades in het bewegingsgestel nadrukkelijk in de wervelkolom. Door het toepassen van een gecontroleerde en gedoseerde druktechniek kan hij deze blokkade opheffen. Chiropractor Eindhoven beïnvloedt het centrale zenuwstelsel via de wervelkolom. En juist de wervelkolom is uitermate belangrijk voor ons lichaam. Zo zorgt de wervelkolom ervoor dat onze organen goed functioneren. Wil je kunnen beschikken over een goed functionerend zenuwstelsel, dan moet de wervelkolom optimaal kunnen functioneren. Indien er iets niet in orde is met ons zenuwstelsel, dan kunnen we te maken krijgen met bijvoorbeeld vervelende hoofdpijn en hinder ondervinden van benen en armen.

 

Problemen aan de wervelkolom oplossen


Chiropractor Eindhoven heeft een oplossing voor dit probleem, door dus de problemen aan de zo belangrijke wervelkolom op te lossen.  Chiropractor Eindhoven besteedt ook aandacht aan de lichaamshouding en andere gewrichten. Het gaat immers altijd om het totaalplaatje.

Chiropractor is alleen gericht op het bewegingsapparaat


Een chiropractor beoefent dus een alternatieve geneeswijze, zoals we verder manuele therapie, acupunctuur en osteopathie onderscheiden als alternatieve geneeswijzen. In feite is chiropractie weer een afgeleide van osteopathie. Chiropractor Eindhoven maakt namelijk gebruik van technieken die afkomstig zijn uit de eerste beginselen van de osteopathie. Het verschil tussen het werk wat chiropractor Eindhoven doet en dat van een osteopaat is gelegen in het feit dat chiropractor Eindhoven zich louter en alleen richt op het bewegingsapparaat. De osteopaat daarentegen stelt dat dit bewegingsapparaat weer in nauwe verbinding staat met andere systemen en richt zich dus bijvoorbeeld ook op de organen.

Bezoek zo snel mogelijk chiropractor Eindhoven


Mensen met rugklachten en nek- en schouderproblemen en voor wie de pijn amper nog te dragen is, doen er goed aan zo snel mogelijk een chiropractor te bezoeken. Niet dat hij meteen de klachten kan verhelpen, hij kan vaak wel de pijn al redelijke snel aanzienlijk verlichten. Daarnaast kan hij je oefeningen aanbieden waarmee je thuis aan de slag kunt om de problemen verder te verhelpen. Chiropractor Eindhoven gebruikt uiteraard een volkomen veilige werkwijze, al dient hij vooraf wel over enige medische informatie te kunnen beschikken.