De fiets is het voertuig van de gezonde mens

Hoewel reizen per fiets traditioneel populair is in ons land, is de tweewieler nog nooit zó hot geweest als in de huidige tijd. We krijgen steeds meer een afkeer van de auto, die om de haverklap in dichtslibbende snelwegen terecht komt en eveneens voor dichtslibbende aderen zorgt, aangezien hij past binnen een ongezonde leefstijl. Pak daarom wat vaker de fiets! De fiets is het voertuig van de toekomst. Nederland wordt in toenemende mate volgelegd met fietsroutes, fietssnelwegen en autoluwe zones waarin de fietser de scepter zwaait. In deze blog wordt uitgelegd hoe je zelf de auto vaker kunt laten staan ten faveure van de fiets.

Forenzen op de fiets

Nu de snelwegen in de Randstad iedere ochtend vol staan, zoeken forenzen nieuwe manieren om naar hun werk te komen. Voor afstanden tussen de twintig en vijftig kilometer ligt een elektrische fiets voor de hand. Zeker nu de turbo e-bikes een snelheid van 45 kilometer per uur kunnen bereiken, leg je een populaire route zoals die van Utrecht naar Amsterdam sneller af met de fiets dan met de auto (zelfs als er voor de verandering géén file staat). Bovendien heb je zo meteen een beetje lichaamsbeweging gehad. Voor de werkende kantoormens van de 21ste eeuw is dit geen overbodige luxe. We zijn namelijk te dik. De overheid ziet kansen voor zowel het beteugelen van het fileprobleem als het gemiddelde overgewicht van de Nederlander. Fietsen naar het werk wordt dan ook volop gestimuleerd, door bijvoorbeeld fietssnelwegen aan te leggen, waar je extra vaart kunt maken.

Fietsen in de vrije tijd

Ook buiten het werkende bestaan is het een goed idee om wat vaker de fiets te pakken. Hiervoor hoef je natuurlijk niet per se een elektrische fiets te kopen, aangezien hier een flink prijskaartje aanhangt. Er zijn ook veel goedkope fietsen te vinden die van prima kwaliteit zijn. Voor een prijs rond de tweehonderd euro zijn er degelijke oma-fietsen verkrijgbaar die je overal brengen waar je moet komen. Dit geld heb je bovendien zo terugverdiend door alles wat je bespaard aan kosten voor benzine, buskaartjes en dieetboeken.

Het voertuig van de toekomst

We leven in een tijd waar we meer aandacht aan ons lichaam en aan het milieu schenken. We stoppen met roken, we willen niet de hele dag achter een bureau zitten en we matigen onze CO2-voetafdruk. Het tijdperk van de auto is voorbij. De fiets is het voertuig van de gezonde mens!