cardioconcept.nl

Cardio leuker maken

Cardio doen

We zijn ons allemaal bewust van de twee dominante verschillende soorten sporten. Aan de ene kant hebben we krachttraining waarmee we proberen sterkere spieren te creëren. Aan de andere kant hebben we cardiotraining. Met cardiotraining krijgen we een beter uithoudingsvermogen, sterkere longen en betere doorbloeding, hartfunctie, etc. Wanneer je wilt gezond wilt zijn zul je allebei moeten doen. Veel mensen hebben moeite met cardio. Ze denken bij cardiotraining namelijk meteen aan hardlopen en fietsen. Alhoewel er mensen zijn die van hardlopen houden zijn er meer mensen die hardlopen ontzettend saai vinden. Daarom bespreek ik in dit artikel de leukste manieren om toch cardiotraining te doen.

Er zijn natuurlijk verschillende fantastische sporten die hartstikke goed zijn voor je cardio. De populairste sport ter wereld is er een voorbeeld van. Daarnaast heb je natuurlijk tennis en hockey en andere veldsporten. Maar juist om die reden wil ik die sporten niet bespreken in dit artikel. In plaats daarvan ga ik in op de meer interessantere manieren van cardiotraining doen. De eerste sport die ik wil bespreken is airsoft. Veel mensen hebben nog nooit van airsoft gehoord. Waar ze wel van gehoord hebben is paintball. Airsoft is soortgelijk aan paintball maar over het algemeen wordt het veel serieuzer genomen.

Airsoft

Wanneer mensen paintball gaan doen is het vaak eenmalig met bijvoorbeeld een bedrijfsuitje. Airsoft is als het ware de volgende stap. Airsoft is een competitieve teamsportsport waarin deelnemers tegenstanders neerschieten met bolvormige plastic projectielen die worden gelanceerd via replica luchtwapens, airsoft guns genoemd.

Airsoft-pellets of BB’s markeren meestal niet hun doel en treffers zijn niet altijd zichtbaar zichtbaar. Hoewel de pellets rode vlekken of “striemen” kunnen achterlaten op de blootgestelde huid, vertrouwt het spel sterk op een eersysteem waarin de persoon die is geraakt verantwoordelijk is om zichzelf uit te roepen. [1] Airsoft-pistolen worden meestal met een tijdschrift gevoed, sommige hebben vervangbaar gecomprimeerd gas (bijvoorbeeld propaan, 1,1,1,2-tetrafluorethaan / “groen gas” of CO2) bussen, of werken op batterijen om te vuren. Veel airsoft-wapens hebben ook montageplatforms die compatibel zijn met echte vuurwapenaccessoires, en lijken meer op echte wapens. Dit maakt ze populair voor militaire simulatie en historische re-enactments.

De gameplay varieert in stijl en compositie, maar varieert vaak van korte schermutselingen, georganiseerde scenario’s, gevechten van dichtbij, veld, militaire simulaties (MilSim) of historische re-enactments. [2] Ze worden gespeeld in indoor-banen of buitenvelden. [3] Gevechtsituaties op het slagveld kunnen het gebruik van militaire tactieken met zich meebrengen om in elke game gestelde doelen te bereiken. Deelnemers kunnen proberen de tactische uitrusting en accessoires te emuleren die worden gebruikt door moderne militaire en politieorganisaties. Een game wordt normaal gesproken veilig gehouden door getrainde professionals en de apparatuur werkt meestal op gas of op verschillende soorten batterijen.

Vóór het spelen wordt de snuitsnelheid van een airsoft-pistool meestal gecontroleerd door een chronograaf en meestal gemeten in voet per seconde (FPS). Sommige landen hebben een ingestelde snelheid of kinetische energiebeperking, kanonnen die over de wettelijke snelheid schieten kunnen in beslag worden genomen. Sommige speelvelden beperken de projectielsnelheid verder

Mobiele versie afsluiten